De locatie

De plek waar je moet zijn, de op één na laatste zaterdagmiddag van de zomervakantie, is de speeltuin in Deil.
Gelegen op een centraal punt in het dorp, daar waar de Bulkstraat, de Benedeneindseweg en de Beemdstraat elkaar treffen. Aan deze T/splitsing ligt het terrein van de speeltuinvereniging Jeugdland.

Hier treffen atleten, officials, bobo’s, vrijwilligers en toeschouwers elkaar voorafgaand aan de wedstrijd. Hier begroeten oude bekenden uit de sport en het dorp elkaar of worden nieuwe contacten gelegd. Hier doen sterke verhalen de ronde over geweldige prestaties die men in het grijze verleden leverde. Dit alles onder het genot van een hartversterkend broodje en (sport)drankje.

De locatie foto speeltuin

Leden van de speeltuinvereniging hebben de grote tent opgezet, de omkleedruimten zijn opgesteld, de bewaakte fietsenstalling is ingericht en de finishstreep getrokken. Kortom we zijn er helemaal klaar voor.

Als een ieder zich heeft ingeschreven, startnummer heeft afgehaald en heeft bijgekletst, vertrekken we gezamenlijk naar het recreatiepark de Rotonde aan Panweg 1 in Enspijk. Hier valt om 14:00 uur het startschot en in het natuurbad wordt gezwommen. Met enige trots vermelden wij dat dit natuurbad door de aanwezige wellen tot het schoonste zwemwater in Nederland behoort.

Het fietsparcours start vanaf het zwembad en voert over voor alle verkeer afgesloten lommerrijke dreven even buiten de dorpskern van Deil. Vanaf verschillende plaatsen kan het publiek de cyclisten uitstekend volgen. Na 40 kilometer worden de fietsen gestald in de speeltuin.

Vervolgens starten de atleten voor het laatste onderdeel en lopen 4 ronden door het dorp over een parcours dat deels langs de Linge en uiteraard langs de voor Deil zo markante witte molen leidt. Uiteraard zorgt het Deils publiek langs de route voor de nodige mentale ondersteuning. Tot slot passeren de atleten de finishstreep in de speeltuin.

Wachtend op de prijsuitreiking kunnen altleten weer op krachten komen middels het door de organisatie verstrekte drankje, broodje en Betuws fruit.

De Deilse kwart-triathlon, een plezierig gezinsuitje, waar niet alleen goed gezorgd wordt voor de deelnemers maar zeker ook voor de jonge en oudere toeschouwers.